Skoči do osrednje vsebine

Ministru za obrambo predstavili 15. polk vojaškega letalstva

V petek, 2. oktobra, se je minister za obrambo mag. Matej Tonin mudil na delovnem obisku pri pripadnicah in pripadnikih 15. polka vojaškega letalstva na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku in v vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki.

Ministra za obrambo je sprejel poveljnik 15. polka vojaškega letalstva podpolkovnik Janez Gaube, ki je delegaciji s sodelavci predstavil delo, naloge in zmogljivosti letališča v Cerkljah ob Krki ter presek stanja vojaškega letalstva. Ministru so v sklopu obiska na Brniku predstavili 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora Republike Slovenije, v Cerkljah ob Krki pa si je ogledal letalnike in njihovo vzdrževanje ter letališko opremo. Obisk na letališču v Cerkljah ob Krki je delegacija končala s predstavitvijo Centra za kontrolorje združenih ognjev Slovenske vojske, kjer so si ogledali nov simulator za usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev.

Ministru Toninu so na Brniku predstavili 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora Republike Slovenije

Ministru Toninu so na Brniku predstavili 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora Republike Slovenije | Avtor: Miha Žižek, MORS

1 / 3