Skoči do osrednje vsebine

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob začetku študijskega leta 2020/21

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Danes se začenja zimski semester študijskega leta 2020/21. Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v posebni poslanici vsem, vključenim v visoko šolstvo in v višje strokovno izobraževanje, zaželela uspešno študijsko leto.
Ministrica dr. Simona Kustec v vladnem središču med podajanjem izjave.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec. | Avtor: MIZŠ

"Spoštovani študentke in študenti, profesorice in profesorji, spoštovani vsi zaposleni v visokem šolstvu in v višjem strokovnem izobraževanju!

Pred nami je končno tudi novo študijsko leto. Na slovenskih fakultetah se povsem novo poglavje izobraževanja odpira za 13.400 bruck in brucev ter za 3.100 študentk in študentov v višjem strokovnem izobraževanju. Skupaj bo v visokem šolstvu študijsko leto 2020/21 začelo okoli 60.600 študentk in študentov, v višjem strokovnem izobraževanju pa okoli 10.000 študentk in študentov.

Nekoliko drugačno bo to študijsko leto, kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Zaradi virusa bodo izvedbe predavanj, seminarjev in vaj potekale na najbolj optimalen možen način. Univerze, fakultete, posamezni nosilci predmetov so vložili poseben napor v pripravo izvedbe, ki bo po vsebinah enako kvalitetna, hkrati pa tudi z vidika spoštovanja epidemioloških razmer varna. Velik trud in tudi poziv k izvedbi čimbolj nemotenega študijskega leta ste v času priprav pokazali tudi predstavniki študentov, sindikatov zaposlenih ter seveda NIJZ. Vsem velika hvala – brez vas nam ne bi in nam ne bo uspelo.

Trdno sem prepričana, VEM, da bomo tudi to študijsko leto zmogli izpeljati tako kot vsako leto dosedaj. Zanesljivo letos po malo bolj kreativni poti, kot običajno. A tudi to bo poseben čar študijskega procesa.

Drage brucke in bruci, dovolite, da par besed namenim posebej vam. Želim vam, da bo vaša študijska pot uspešna, pogumna, odločna in predvsem tudi vztrajna. Ne predajte se, stisnite zobe, premagajte prve stiske in nesigurnosti. Študirajte – to je recept, da vam bo uspelo! Vstopate v povsem novo življenjsko obdobje, za večino nas v čase najlepših let izobraževanja, veliko novega, čeprav neznanega, a tako zelo svobodnega. Študijska leta vam bodo pustila močan pečat in vam dala vstopnico za pot k poklicu in karieri."

Vabljeni k ogledu celotne poslanice