Skoči do osrednje vsebine

Turistični boni so zadetek v polno

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Po današnjih podatkih Finančne uprave Republike Slovenije, smo doslej unovčili več kot 820.000 turističnih bonov, v skupni vrednosti več kot 113 milijonov sredstev. Kot je pokazala raziskava, namerava bon do konca leta 2020 unovčiti več kot 90 odstotkov državljanov.

Zadovoljstvo s storitvijo prejeto s koriščenjem turističnega bona. | Avtor: MGRT

Meritev, ki jo Valicon izvaja v okviru rednih meritev #Novanormalnost, je bila izvedena med 18. in 21. septembrom in je ugotavljala odziv javnosti na turistične bone. Pokazala je, da je dobra tretjina (36 odstotkov) prebivalcev, bon že uporabila, polovica pa jih to še namerava storiti. Podatek o deležu prebivalcev, ki so že uporabili turistični bon, sovpada s podatkom, ki ga je finančna uprava objavila sredi septembra. Le 7 odstotkov vprašanih v raziskavi pa zatrjuje, da bona ne mislijo uporabiti.

S storitvijo, ki so jo prejeli pri koriščenju bonov, je bila velika večina vprašanih (57 odstotkov) zelo zadovoljnih. Povprečna ocena zadovoljstva s storitvijo pri uporabi bonov je na lestvici od ena do pet tako precej visoka, 4,4.

Blizu polovice vprašanih meni, da je bila uvedba turističnih bonov zadetek v polno (45%). Da je bila ta poteza povsem zgrešena, pa na drugi strani meni le 12 odstotkov  vprašanih.

Vir: Raziskava #Novanormalnost, 18. – 21. september 2020, n=525; Valicon.