Skoči do osrednje vsebine

Obisk predstavnikov Evropske vesoljske agencije

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Danes je na Brdu pri Kranju potekalo srečanje predstavnikov Evropske vesoljske agencije (ESA) v luči nadgrajenega sporazuma Slovenije z agencijo.

Udeleženci srečanja z Evropsko vesoljsko agencijo. | Avtor: MGRT

Predstavniki ESA so predstavnike slovenskih podjetij in raziskovalnih institucij seznanili s prednostmi in novimi priložnostmi, ki jih prinaša nadgrajeni sporazum Slovenije z ESA. Za slovenske predstavnike je bila še posebej zanimiva seznanitev s praktičnimi informacijami o sodelovanju z ESA in postopki, ki jih je potrebno pri tem upoštevati.

Uvodoma je udeležence nagovorila državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ga. Ajda Cuderman, ki je izpostavila pomen sodelovanja z ESO za slovenska podjetja in raziskovalne institucije. "Področje vesolja postaja vedno pomembnejši sektor, predvsem zaradi njegovega pomena pri razvoju novih tehnologij in njihove uporabe v različnih gospodarskih sektorjih in v vsakdanjem življenju", je povedala in dodala "dogodki, kot je ta, so pomembni za seznanitev slovenskih deležnikov z novimi priložnostmi na hitro razvijajočem področju vesolja in za vzpostavitev medsebojnega povezovanja med njimi.

Jutri bodo organizirani še bilateralni sestanki predstavnikov ESA z zainteresiranimi slovenskimi podjetji in institucijami.