Skoči do osrednje vsebine

Rastimo skupaj - Europe Goes Local: posvet z mladimi v Beli krajini

V petek, 18. 9. 2020 je v okviru dogodkov Rastimo skupaj in Europe Goes Local sodelovanju z Regijskim nevladnim centrom v Jugovzhodni Sloveniji potekal posvet z mladimi v Beli krajini z naslovom Agora 1.1. Dogodek je bil namenjen povezovanju mladih in mladinskih organizacij v Beli krajini ter pripravi skupnih smernic za nadaljnje projekte in strateške dokumente v Beli krajini.

Ideje za povezovanje mladih v Beli krajini so nastale na regijskem dogodku Rastimo skupaj v Jugovzhodni Sloveniji, ki je potekal lansko leto, in javni razpravi z mladimi Agora 1.0 »Zato bi ostal v Beli krajini!«, ki je potekla februarja letos. Dogodek Agora 1.1 je v petek združila mlade v Beli krajini in njihove ideje s prejšnjih dogodkov v konkretne načrte za razvoj mladinskih politik in mladinskega dela na območju Bele krajine.

Mladi, predstavniki nevladnih organizacij ter odločevalci so se na začetku dogodka seznanili z rezultati dosedanjega procesa ter se med seboj spoznali. V drugem delu dogodka so za štirimi omizji razpravljali o temah, kot so ponudba za mlade, posel, družina in vzgoja ter povezovanje mladinskih organizacij v regiji. Skupine udeležencev so za omizji oblikovale in razvile ideje za konkretne projekte v lokalnem okolju.