Skoči do osrednje vsebine

Pomoč za obnovo sprejemnega centra na otoku Lezbos

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v Grčijo poslala 1.200 spalnih vreč, 1.200 ležalnih podlog in 400 odej v skupni vrednosti 130.000 evrov.

Grčija je 12. septembra 2020 prek mehanizma EU na področju civilne zaščite zaprosila za mednarodno pomoč v obliki materialne pomoči za obnovo sprejemnega centra na otoku Lezbos, ki ga je uničil velik požar.

Vlada Republike Slovenije je zato sprejela odločitev, da skladno z zaprosilom za mednarodno pomoč Grčiji prek mehanizma EU na področju civilne zaščite zagotovi materialno pomoč v obliki osnovne opreme za začasno namestitev oseb za obnovo nastanitvenega centra za migrante na otoku Lezbos.

Materialno pomoč je v Rojah simbolično prevzel veleposlanik Republike Grčije v Sloveniji Eleftherios Kouvaritakis, ki se je ob tej priložnosti zahvali Slovencem za nesebično pomoč in dodal: »To je lep primer prijateljstva in solidarnosti. Lepo je videti, da so se prijatelji in zavezniki odzvali na našo prošnjo.«

Odpremo pomoči v Grčijo sta pospremila tudi predstavnik Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič ter predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Nataša Adlešič Barba. Pomoč je v Grčijo že prispela.

Odpremo pomoči v Grčijo je simbolično prevzel veleposlanik Republike Grčije v Sloveniji Eleftherios Kouvaritakis

Odpremo pomoči v Grčijo sta pospremila tudi predstavnik Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič ter predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Nataša Adlešič Barba | Avtor: Borut Podgoršek, MORS

1 / 2