Skoči do osrednje vsebine

Pomembno je zaupanje

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Tudi po tretjem tednu šolskega leta 2020/2021 podatki kažejo, da se bo pouk odvijal po zelenem modelu B, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Trenutno ni razloga, da bi bilo drugače.

Na dan 17. september 2020 je bilo med zaposlenimi v vrtcih 31 takšnih, pri katerih je bil ugotovljen sum na okužbo, torej jim je bila odrejena karantena, v osnovni šoli je med zaposlenimi takšnih 133, v srednjih šolah pa 16. Okuženih z virusom Covid-19 pa jih je na ta datum devet, ki so zaposleni v vrtcih, 46 zaposlenih v osnovnih in sedem v srednjih šolah.

Med vrtčevskimi otroci je bilo na dan 17. september 2020 v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol. Okužen z virusom Covid-19 pa je na ta dan samo en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev.
V vrtcih in šolah moramo zagotoviti ukrepe, ki bodo omogočali, da vzgojno izobraževalni proces teče dalje in da preprečimo možnost širjenja virusa.

14. septembra je pričel delovati interni kanal poročanja o pojavnostih in oblikah okužbe s Covid-19 v vzgojno-izobraževalnih zavodih (aplikacija). Vanjo ravnateljice in ravnatelji šol in vrtcev dnevno vpisujejo podatke, ki so pomembni za spremljanje in transparentno analizo stanja v vzgojno izobraževalnih zavodih.