Skoči do osrednje vsebine

Poslovilno srečanje ministra dr. Logarja z japonskim veleposlanikom Jošido

  • Ministrstvo za zunanje zadeve

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes sprejel na poslovilni obisk veleposlanika Japonske v Republiki Sloveniji Masaharuja Jošido, ki zaključuje svoj dvoletni mandat.

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in veleposlanik Japonske v Republiki Sloveniji Masaharu Yoshida

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in veleposlanik Japonske v Republiki Sloveniji Masaharu Yoshida | Avtor: Ministry of Foreign Affairs

Sogovornika sta v pogovoru potrdila odlične in prijateljske vezi med Slovenijo in Japonsko. Strinjala sta se, da postaja Japonska strateški partner Evropske unije in čedalje pomembnejši politični partner tudi za Slovenijo.

Minister dr. Logar je izpostavil odlično sodelovanje na področju gospodarstva, predvsem na področju investicij v Sloveniji, ki so, tako po številu, kakor tudi po širšem vplivu v regiji, pomemben steber visokotehnološkega preboja naše države.

Veleposlaniku Jošidi se je zahvalil za njegovo aktivno vlogo pri krepitvi sodelovanja med državama ter poglabljanju odnosov na področju gospodarstva in kulturnih izmenjav. Ob koncu srečanja je minister dr. Logar veleposlaniku zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.