Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo konstruktivno sodeluje pri reviziji nabav zaščitne opreme, ki jo vodi računsko sodišče

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo zavračamo namigovanja o naši neodzivnosti pri zagotavljanju informacij, ki jih za izvedbo revizije nabav zaščitne opreme potrebuje računsko sodišče. Izjave predsednika računskega sodišča o težavnem pridobivanju informacij z naše strani ne držijo.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo dosledno spoštuje zahteve in postopke vseh preiskovalnih organov. To velja tudi za računsko sodišče, kjer smo naredili vse, da revizorjem omogočimo pogoje za opravljanje svojega dela. Vse informacije, ki jih sodišče potrebuje za izvedbo revizijskega postopka, smo posredovali na pregleden način. Aktivno sodelujemo v procesu in si želimo, da bi bil izpeljan hitro in v duhu objektivne razjasnitve dogajanja v prvih mesecih po izbruhu epidemije.

Naj še pojasnimo, da smo iz računskega sodišča doslej prejeli 3 sklope vprašanj, v katerih je bilo skupno zastavljenih 120 zahtevnih in kompleksnih vprašanj. Pripravi odgovorov nanje smo se posvetili z odgovornostjo in natančnostjo, kar je terjalo veliko dragocenega časa številnih uslužbencev ministrstva navkljub rednim procesom ministrstva. Kljub temu smo bili v odnosu do zahtev računskega sodišča vedno odzivni in konstruktivni.

Tudi zato želimo ovreči vsak dvom v naše ravnanje, ki je tudi v tem konkretnem primeru enako, kot sicer: delovati pregledno, učinkovito in odgovorno.