Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za podjetniški inkubator v poslovnem objektu Aurea v Gorici pri Slivnici

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Mreža podjetniških inkubatorjev – Poslovni objekt Aurea Gorica pri Slivnici« v okviru dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije. Za projekt v višini nekaj manj kot 1,3 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 500.000 evrov.

Predmet naložbe, ki jo bo izvajala Občina Šentjur, je rekonstrukcija zapuščenega poslovnega objekta Aurea v Gorici pri Slivnici za namen delovanja podjetniškega inkubatorja.

V okviru projekta bodo pridobili dodatne uporabne površine Podjetniškega inkubatorja Šentjur na novi lokaciji v Gorici pri Slivnici. Zagotovili bodo tehnološke, prostorske in infrastrukturne pogoje za potrebe zagotavljanja podpornih storitev za obstoječa in start up podjetja.

Z naložbo se bo spodbujal razvoj in rast malih in srednjih podjetij (MSP), ki bodo gradila podjetniško skupnost, krepila verigo vrednosti na svojem področju in bodo pomembni zaposlovalci na regionalni ter državni ravni.