Skoči do osrednje vsebine

Minister Počivalšek na slovesni položitvi temeljnega kamna za nov dom na Okrešlju

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes udeležil slovesne položitve temeljnega kamna za nov dom na Okrešlju, za katerega sredstva v višini 200.000 evrov prispeva Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Visoki gostje zbrani ob začetku uradne slovesnosti položitve temeljnega kamna za dom na Okrešlju. | Avtor: MGRT

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je namreč v juliju 2020 objavilo razpis za podporo planinski športni in večnamenski rekreacijski infrastrukturi v višini 400.000 evrov nepovratnih sredstev. Na razpis se je s projektom novega planinskega doma na Okrešlju prijavilo tudi Planinsko društvo Celje – Matica, ki je bilo na razpisu uspešno in bo prejelo sredstva v višini 200.000 evrov.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob nagovoru izpostavil: »Današnja položitev temeljnega kamna je simbol naših skupnih prizadevanj, naporov in predvsem želja, da planinski dom ponovno zasije v svoji luči. Veseli me, da pri tem sodeluje tudi država - na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo smo za obnovo doma na Okrešlju namenili 200 tisoč evrov. Ohranjanje zelenega gorskega turizma nas postavlja v trajnosten kontekst, ki ga moramo vzdrževati in nadgrajevati, prav tako pa je to ogromen potencial, ne samo za slovenske turiste, temveč tudi tuje, kar potrjujejo tudi številke, ki v zadnjih letih skokovito naraščajo. Mir, raznolika in aktivna gorska doživetja znatno povečujejo našo dodano vrednost, ki jo moramo krepiti, predvsem pa moramo znati združiti moči, ne samo v izrednih, ampak tudi vsakdanjih razmerah.«