Skoči do osrednje vsebine

Minister Počivalšek na slovesni položitvi temeljnega kamna za nov dom na Okrešlju

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes udeležil slovesne položitve temeljnega kamna za nov dom na Okrešlju, za katerega sredstva v višini 200.000 evrov prispeva Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Visoki gostje zbrani ob začetku uradne slovesnosti položitve temeljnega kamna za dom na Okrešlju. | Avtor MGRT

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je namreč v juliju 2020 objavilo razpis za podporo planinski športni in večnamenski rekreacijski infrastrukturi v višini 400.000 evrov nepovratnih sredstev. Na razpis se je s projektom novega planinskega doma na Okrešlju prijavilo tudi Planinsko društvo Celje – Matica, ki je bilo na razpisu uspešno in bo prejelo sredstva v višini 200.000 evrov.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob nagovoru izpostavil: »Današnja položitev temeljnega kamna je simbol naših skupnih prizadevanj, naporov in predvsem želja, da planinski dom ponovno zasije v svoji luči. Veseli me, da pri tem sodeluje tudi država - na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo smo za obnovo doma na Okrešlju namenili 200 tisoč evrov. Ohranjanje zelenega gorskega turizma nas postavlja v trajnosten kontekst, ki ga moramo vzdrževati in nadgrajevati, prav tako pa je to ogromen potencial, ne samo za slovenske turiste, temveč tudi tuje, kar potrjujejo tudi številke, ki v zadnjih letih skokovito naraščajo. Mir, raznolika in aktivna gorska doživetja znatno povečujejo našo dodano vrednost, ki jo moramo krepiti, predvsem pa moramo znati združiti moči, ne samo v izrednih, ampak tudi vsakdanjih razmerah.«