Skoči do osrednje vsebine

Minister Počivalšek: »Uspeh občine Podčetrtek je seštevek vseh, ki se trudimo, da bi bilo življenje v tem delu Slovenije lepo in privlačno za vse generacije«

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je nagovoril zbrane na slavnostni seji občine Podčetrtek, v kateri tudi sam domuje. Na seji so bila podeljena priznanja in nagrade občine za letošnje leto, ki so jih prejeli Planinsko društvo Pristava, gospa Ana Koprivc in družinsko podjetje Jelenov greben. Minister se jim je zahvalil za njihov dolgoletni trud in vztrajnost pri delu na številnih projektih, zaradi katerih je Podčetrtek danes prepoznaven in privlačen kraj.

Občina Podčetrtek je – razvojno gledano – v zadnjih dveh, treh desetletjih naredila velik razvojni preskok iz slabo poznanega kraja v turistično središče, po katerem se danes zgleduje vsa slovenska in okoliška zdraviliška branža. A ta uspeh, tako pravi minister Zdravko Počivalšek, ni samo uspeh osrednjega turističnega podjetja v občini. »Je seštevek dela vseh, ki se trudite in se trudimo, da bi bilo življenje v naših krajih lepo, spodbudno in privlačno za vse generacije.

Letošnje leto je po oceni ministra velika preizkušnja za vse, tudi prebivalce njegove domače občine. »Letošnje leto je za vse skupaj velika preizkušnja. Virus ni samo zdravstvena grožnja. Je tudi socialna, gospodarska in grožnja vrednotam. »Kako bomo živeli jutri in pojutrišnjem, kaj bo tisto, kar bo poganjalo naš razvoj? Bomo našim otrokom in vnukom pustili za popotnico v življenje rdeče ali zelene številke?«

Na ta vprašanja po besedah ministra ni enostavnih odgovorov, a eden drži kot pribito: »Če ne bomo razmišljali in delali ambiciozno, če hočete tudi drzno in provokativno, bomo ostali zunaj glavnih razvojnih tokov«. Kot je v svojem nagovoru sklenil minister Počivalšek, »imamo v naši občini vse možnosti, da smo del teh tokov«. To so znanje, naravne vrednote, ki jih lahko mnogi samo zavidajo, prepoznavnost, ki lahko olajša marsikateri načrt in poznano kozjansko trmo, ki včasih ruši še tako visoke zidove.