Skoči do osrednje vsebine

Minister Jernej Vrtovec na delovnem obisku v Beli krajini

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v družbi vodstva Direkcije za infrastrukturo na delovnem obisku v Beli krajini. Z župani občin Črnomelj, Metlika, Semič in Dolenjske Toplice je spregovoril o vseh odprtih infrastrukturnih projektih ter predvsem o nujnosti čimprejšnjega začetka gradnje južnega dela 3. razvojne osi.

Minister Jernej Vrtovec na delovnem obisku v Beli krajini | Avtor: MZI

»Na Ministrstvu za infrastrukturo si želimo, da bi čimprej prišlo do začetka gradnje južnega dela 3. razvojne osi. Belokranjci morajo imeti enake možnosti za razvoj kot prebivalci ostalih delov Slovenije. Izgradnja osi bo bistveno vplivala na večji gospodarski razvoj, povezavnost v jugovzhodni Sloveniji ter posledično na boljšo kvaliteto življenja. Na podlagi resolucije bomo dali Darsu v upravljanje izgradnjo tretje razvojne osi od Malin do Črnomlja in Metlike«, je po srečanju dejal minister Jernej Vrtovec.

Minister Vrtovec je ob robu delovnega sestanka spomnil tudi na 40 milijonov evrov dodatnih sredstev, ki jih je Ministrstvo za infrastrukturo prejelo z rebalansom proračuna. »Vlada je znova dokazala, da ima posluh za skladen regionalni razvoj. Dodatna sredstva v višini 40 milijonov evrov bodo namenjena tudi za posodobitev primarne infrastrukture, ki je eden od glavnih pogojev za razvoj podeželja«, je še dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.