Skoči do osrednje vsebine

Sestanek državne sekretarke dr. Ignacije Fridl Jarc z mag. Tino Kosi

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je z vodjo sektorja za umetnost Vesno Jurca Tadel na ministrstvu sestala z upravnico in umetniško vodjo Slovenskega ljudskega gledališča Celje mag. Tino Kosi, ki je kot predsednica Sindikata menedžerjev v kulturi in umetnosti SINKUL uvodoma spregovorila o problematiki plačnih razredov direktoric in direktorjev javnih zavodov s področja kulture.
Državna sekretarka s sodelavko in Kosijevo

Sestanek na ministrstvu

Beseda je tekla o izzivih, s katerimi se zaradi epidemije covida-19 srečujejo načrtovalci programskih vsebin in direktorji. Sogovornice so se strinjale, da je treba v času negotovih razmer delovati tudi v duhu dobrega gospodarja.

Ob tem je treba poudariti, da je ministrstvo v času epidemije vsem javnim zavodom s področja kulture zagotavljalo nemoteno financiranje na podlagi dvanajstin. S tem je omogočilo, da lahko javni zavodi, tudi na področju uprizoritvenih in glasbenih dejavnosti, ob začetku nove sezone, kljub izpadu prihodkov, začnejo delovati. Vsi pa si na pragu novih sezon seveda želimo, da bo epidemiološka slika v državi čim boljša. Ministrstvo bo v skladu s svojimi pristojnostmi proaktivno sodelovalo tudi pri olajšanju in morebitnemu poenotenju protokolov za upoštevanje varnostnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa.