Skoči do osrednje vsebine

Polaganje temeljnega kamna ob širitvi Supernove

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Minister Zdravko Počivalšek je skupaj z županom Zoranom Jankovićem in predstavniki investitorjev nagovoril udeležence slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna v okviru projekta širitve nakupovalnega središča Supernova Ljubljana Rudnik. Z investicijo, ki znaša kar 70 milijonov evrov, Supernova Ljubljana Rudnik postaja največji nakupovalni center v Sloveniji.

Polaganje temeljnega kamna ob širitvi Supernove

Novozgrajeni del trgovskega centra, v velikosti 20.000 kvadratnih metrov, ki se bo popolnoma spojil z obstoječim, je zasnovan na način, da poleg trgovinske ponudbe, ki obsega dodatnih 60 trgovin, ponuja tudi storitve in ponudbe, kot so večje zunanje parkirišče na štirih ravneh z več kot 2600 parkirnimi mesti, zabaviščnim parkom, otroškim igriščem, kinom in gastronomsko oazo.

Minister Zdravko Počivalšek je povedal, da v zadnjih letih naraščajo tuje neposredne investicije v Sloveniji in izpostavil, da je »današnji dogodek znak, da se kljub razmeram, ki so posledica pojava epidemije, nove naložbe lahko in tudi morajo nadaljevati«. Izrazil je tudi zadovoljstvo nad tem, da so investitorji projekta dograditve Supernove prepoznali prednosti, ki jih ponuja naša dežela ter dodal, da je najbolj spodbuden podatek, da bodo z odprtjem novega dela centra zaposlili 800 oseb, kar je zdaj, v post-epidemiološkem času,  še toliko bolj pomembno.