Skoči do osrednje vsebine

Minister Jernej Vrtovec pozdravil dodelitev 80 milijonov evrov kohezijskih sredstev projektu Drugi tir

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na današnji novinarski konferenci pozdravil dodelitev 80 milijonov evrov nepovratnih kohezijskih sredstev projektu Drugi tir.
Minister novinarjem predstavlja prejetje novih nepovratnih kohezijskih sredstev

Minister Jernej Vrtovec na novinarski konferenci | Avtor: MZI

"Dodelitev 80 milijonov kohezijskih sredstev projektu Drugi tir je za Slovenijo dobra novica. Evropska komisija je pomemben partner pri tem projektu, saj je v finančni konstrukciji projekta Drugi tir načrtovano za skoraj petino oziroma 250 milijonov nepovratnih evropskih sredstev ", je uvodoma dejal minister Vrtovec.

Minister za infrastrukturo je poudaril, da je z dodelitvijo kohezijskih sredstev, ki so namenjena za izgradnjo osmega tunela in dveh viaduktov v višini 80 milijonov, ki jim je treba prišteti še obvezni delež Slovenije v višini 14 milijonov evrov, kar se tiče evropskih sredstev pri drugem tiru, dosežena pomembna etapna zmaga. "Pri pridobitvi kohezijskih sredstev je šlo za dolgotrajen in vse prej kot enostaven postopek, vendar je prav dobro sodelovanje Ministrstva za infrastrukturo, Službo Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in družbe 2TDK pripeljalo do današnje dobre novice", je dejal minister Jernej Vrtovec.

"Drugi tir je izjemnega pomena za Slovenijo, slovenskemu gospodarstvu bo pomagal ustvariti razvojne in konkurenčne možnosti, ki so primerljive s sosednjimi državami. Vedno bolj se kaže, da je ta, trenutno največji infrastrukturni projekt, tudi pomemben logističen projekt, ki se mora nadaljevati po začrtani časovnici. Edino tako bo Slovenija lahko v polni meri izkoristila svoj izjemen geostrateški položaj ", je še dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.