Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo zavodom VIZ v zvezi priporočili NIJZ

  • Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo in šport
V zvezi različnih pozivov, pobud in vprašanj, ki se nanašajo na priporočila NIJZ in nošenja mask, v prilogi objavljamo današnjo okrožnico zavodom, v okviru katere bo tudi Inšpektorat RS za šolstvo in šport izvajal svoje aktivnosti.

V prvih dneh šolskega leta se na področju izvajanja "Priporočil o uporabi zaščitnih mask", ki jih je pripravil in v petek, 28. 8. 2020 objavil NIJZ, soočamo s številnimi vprašanji, pripombami, negodovanji in mestoma tudi grožnjami staršev in skrbnikov otrok in mladostnikov tako na osnovnošolskem kot tudi srednješolskem polju, sprejemamo številna vprašanja medijev in zainteresirane javnosti tako vi na šole, kot mi na ministrstvo in inšpektorji na inšpektorat.

Na Direktoratu za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, Direktoratu za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih in Inšpektoratu RS za šolstvo in šport smo se odločili, da vam posredujemo naše skupno stališče, z željo, da se razreši katero od nastalih situacij, dilem, ravnanj in interpretacij priporočil, ki nam jih na naše in vaše naslove naslavljajo starši in skrbniki.

Več o stališču MIZŠ in Inšpektorata RS za šolstvo in šport