Skoči do osrednje vsebine

Minister Jernej Vrtovec na delovnem obisku v Občini Šentjur, Občini Rogatec in Občini Šmarje pri Jelšah

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v petek, 4. septembra na delovnem obisku v Občini Šentjur, Občini Rogatec in Občini Šmarje pri Jelšah. Z župani občin in vodstvom Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo je spregovoril o odprtih infrastrukturnih projektih.


Minister Vrtovec je po sestankih z župani poudaril pomembnost terenskih obiskov za izvedbo projektov. "Na Ministrstvu za infrastrukturo se zavedamo, da bo dobra primarna infrastruktura omogočila višjo kvaliteto življenja v občinah ter skladnejši regionalni razvoj. Z župani smo spregovorili o številnih projektih, ki bodo omogočili boljšo pretočnost prometa in večjo varnost za vse udeležence v prometu", je dejal minister Jernej Vrtovec.

Minister Vrtovec se je v družbi notranjega ministra Aleša Hojsa na delovnem sestanku z županom Občine Rogatec Martinom Mikoličem seznanil tudi s problematiko pretočnosti prometa na mejnem prehodu Rogatec. "V času turistične sezone se občani soočajo z veliko gnečo na cestah. Z namenom izboljšanja varnosti bo ministrstvo aktivno pristopilo k iskanju rešitev", je dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.