Skoči do osrednje vsebine

Jubilejni praznik vseživljenjskega učenja

Učenje je pogoj za preživetje. Je gibalo napredka posameznika in človeštva. Je način življenja in zavestna odločitev za stalno radovednost. Je pot do razumevanje duha časa in iskanje življenjskega smisla. Je odkrivanje osebne identitete. To je le pet dragocenosti iz zakladnice misli petindvajsetih posameznikov o pomenu in učinkih vseživljenjskega učenja. Veliko več jih boste spoznali na Tednih vseživljenjskega učenja, ki v letošnjem letu obeležujejo 25. obletnico.
Nacionalni otvoritveni dogodek je preko video poslanice podprla tudi prof. dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Odprtje je uvod v pestro dogajanje Tednov vseživljenjskega učenja po vsej državi.

Od 4. septembra do 9. oktobra bo na stotine dogodkov opozarjalo na vlogo, ki jo ima učenje na vseh področjih našega življenja – v formalnem procesu pridobivanja znanja, pri delu, osebnostni rasti ter sobivanju v različnih skupnostih. Prireditelji iz vrst izobraževalnih in številnih drugih ustanov, nevladnih organizacij, društev ter mnogi drugi bodo širili virus učenja med mladimi in odraslimi, že vključenimi in tistimi, ki še omahujejo in zato potrebujejo zgled in spodbudo. V zadnjih letih je program obogaten s Parado učenja – Dnevom učečih se skupnosti.

Tedni vseživljenjskega učenja so ena vidnejših promocijskih manifestacij na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije. Prispevajo k udejanjanju slogana "Slovenija, učeča se dežela". 

Več o TVU na povezavi

Koledar prireditev