Skoči do osrednje vsebine

Agrobiznis konferenca na temo kmetijstva in turizma v novi dobi

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je udeležila 2. Agrobiznis konference o povezovanju kmetijstva in turizma »Kmetijstvo in turizem v novi dobi«. Glavna nit pogovora na konferenci je bila, kakšen turizem nas čaka po koronakrizi.
Ministrica v zelenem kostimu za mizo z mikrofonom v roki.

Dr. Aleksandra Pivec na konferenci Agrobiznis | Avtor: MKGP

Ministrica dr. Pivec je pred začetkom okrogle mize predstavila vizijo povezovanja kmetijstva in turizma. Na okrogli mizi o novi strategiji slovenskega turizma in ukrepih gospodarskega in kmetijskega ministrstva za gostince, turistične ponudnike, turistične kmetije, vinarje sta poleg ministrice sodelovali tudi Barbara Zmrzlikar, vodja sektorja Raziskave, razvoj, inovacije in evropski projekti v Slovenski turistični organizaciji in mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana.

Udeleženci konference so med drugim odgovarjali tudi na vprašanja kaj se bo dogajalo na področju gostinstva in hotelirstva, kako lahko v prihodnjih letih preživijo turistične kmetije ter kateri so inovativni in trajnostni produkti povezovanja kmetijstva in turizma.