Skoči do osrednje vsebine

Minister Koritnik ob prvem šolskem dnevu: "Izzive premagajte igraje in z nasmehom!"

Prvi september je vsako leto dan novih začetkov in izzivov, predvsem za učence prvih razredov in dijake prvih letnikov srednjih šol. Minister za javno upravo je ob prvem šolskem dnevu na šolskem dvorišču pozdravil učence Osnovne šole Koseze.
Minister Koritnik je mladim nadobudnežem najprej zaželel, da bi v šoli našli nova znanja in nove prijatelje ter, da se bodo z veseljem spominjali tega dne in vseh drugih, ki jih bodo preživeli v šoli. »Vem, da imate na tej šoli tople, prijazne učiteljice in učitelje, ki bodo skrbeli, da se boste v šoli dobro počutili,« je še dodal.
zbrani osnovnošolci OŠ Koseze

zbrani osnovnošolci OŠ Koseze | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 4

In prav učiteljice in učitelji so ob pomoči staršev tisti, ki otrokom pomagajo razvijati njihove talente. Najsi bo to s področja matematike, jezikov, družboslovja, naravoslovja, športa ali številnih drugih področij.

Minister je mladim zaželel tudi, da bi se med seboj spoštovali in sodelovali. »Zato se ne ustrašite izzivov. Kot pravijo najuspešnejši svetovni podjetniki, raziskovalci: mi ne poznamo problemov, poznamo le vprašanja in izzive. In srečni smo, da jih lahko igraje rešujemo. In tudi vi boste najbolj uspešni, če se boste igrali. Igrali pridobivanja znanja, kondicije, spretnosti, pa tudi pridobivanja nasmehov,« je kot popotnico v novo šolsko leto še dodal Koritnik.

Letošnje šolsko leto bo zaradi pandemije virusa covid-19 potekalo nekoliko drugače kot v prejšnjih letih. Zato je minister osnovnošolce pozval k upoštevanju primerne varnostne razdalje, rednemu razkuževanju rok in uporabi zaščitnih mask. Učence starejših razredov pa je povabil tudi k uporabi mobilne aplikacije za varovanje zdravja #OstaniZdrav.