Skoči do osrednje vsebine

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik obiskal občini Braslovče in Žalec

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik nadaljuje z napovedanimi rednimi obiski slovenskih občin. Danes je tako, poleg Črne na Koroškem, kjer se je udeležil seje Sveta Koroške regije, obiskal tudi Spodnje Savinjski občini Braslovče in Žalec.

udeleženci srečanja sedijo za mizo

Minister Boštjan Koritnik na srečanju z županom Žalca Jankom Kosom, načelnico upravne enote Žalec Simono Stanter, poveljnikom občinskega štaba civilne zaščite Robertom Vasletom in pooblaščenko župana dr. Hano Šuster Erjavec | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

V Braslovčah se je minister zjutraj sestal sestal z županom Tomažem Žoharjem, direktorico občinske uprave Natjo Šketa – Miser in poveljnikom občinskega štaba civilne zaščite Rokom Ušenom. Spregovorili so odzivanju lokalnih skupnosti na epidemijo virusa COVID-19 in možnih izboljšavah nekaterih ukrepov pred bližajočimi se jesenskimi meseci. Minister Koritnik je ob tem izpostavil izredno dobro organiziranost občine Braslovče in njenih služb v času epidemije, ki je lahko po njegovih besedah »dokaz, da lahko manjše samoupravne skupnosti z dobrim vodenjem vzpostavijo standarde po katerih se lahko ravnajo tudi večje občine.«

V nadaljevanju dneva je minister obiskal tudi največjo občino v Spodnji Savinjski dolini, občino Žalec. Tam se je sestal županom Jankom Kosom, načelnico upravne enote Žalec Simono Stanter, poveljnikom občinskega štaba civilne zaščite Robertom Vasletom in pooblaščenko župana dr. Hano Šuster Erjavec. Spregovorili so o Zakonu o finančni razbremenitvi občin, ki je tik pred vložitvijo v proceduro Državnega zbora in prinaša znižanje stroškov občin v predvidenem skupnem znesku 30 milijonov evrov.

Minister Koritnik je v družbi župana obiskal tudi Fontano piv Zeleno zlato, na kateri so ravno na svetovni dan piva, 7. avgusta, prodali že 200.000 vrček ter stočili že 115.000 litrov piva, varjenega s slovenskim hmeljem. »Žalska inovativnost, ki so se ji na začetku marsikje posmehovali, sedaj kaže odlične rezultate. Tega si želim tudi za Slovenijo, da bi večkrat bolj verjeli vase, morda malo tvegali, a na koncu uspeli,« je ob tem dodal Koritnik.