Skoči do osrednje vsebine

Telefonski pogovor ministra dr. Logarja z gruzijskim zunanjim ministrom Zalkalianijem

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in minister za zunanje zadeve Gruzije David Zalkaliani sta v današnjem telefonskem pogovoru poudarila dobre dvostranske odnose, se zavzela za nadaljnjo krepitev gospodarskega in političnega sodelovanja med državama, kot tudi v multilateralnih forumih.

Minister dr. Logar in minister Zalkaliani sta v današnjem telefonskem pogovoru poudarila dobre bilateralne odnose in se zavzela za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med državama.

Minister Zalkaliani je sprejel vabilo na bilateralni obisk v Slovenijo, ko bodo razmere v zvezi s COVID-19 to dopuščale. Zahvalil se je za slovensko podporo suverenosti in ozemeljski celovitosti Gruzije. Minister dr. Logar je pozdravil gruzijski prispevek v operacijah NATO in ponudil podporo v njihovih prizadevanjih evroatlantskim približevanjem.

Minister dr. Logar je izpostavil priprave na predsedovanje Slovenije Svetu EU, v okviru katerega bo pozornost namenjena tudi Vzhodnemu partnerstvu. Minister Zalkaliani je sogovornika seznanil o notranjepolitičnem dogajanju v državi in pripravah na oktobrske parlamentarne volitve. Ministra sta spregovorila tudi o aktualnih razmerah v Belorusiji.