Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Pivec v okviru dnevov odprtih vrat kmetij obiskala eko tržnico v Svetinjah

Ministrica dr. Aleksandra Pivec se je v soboto, 22. avgusta, mudila v Svetinjah. V okviru dnevov odprtih vrat kmetij je obiskala socialno podjetje Eko Prlekija, ki je v okviru letošnjih dnevov odprtih vrat organiziralo tudi ekološko tržnico.
Ministrica dr. Pivec na ogledu stojnic v okviru eko tržnice  v Svetinjah

Ministrica dr. Pivec na obisku eko tržnice | Avtor: Špela Jambriško

1 / 2

Na eko tržnici so se predstavljali Ekološka kmetija Pivko z izdelki iz aronije (sok, liker, žganje, marmelada in drugi proizvodi), Kmetija Marko Glavinič, kjer prodajajo ekološko grozdje posebne sorte brez koščic in aronijin sok ter Ekološka kmetija Valentan z več vrstami vina. Predstavili so se tudi Pep's Wine, na tržnici pa so ob tej priložnosti ponujali še eko burgerje.

Dnevi odprtih vrat kmetij so se pričeli v soboto, 22. avgusta, potekali bodo do nedelje, 30. avgusta. V okviru projekta se letos predstavlja 22 uspešnih zgodb slovenskega podeželja, ki so bile podprte z evropskimi sredstvi. Z organizacijo dni odprtih vrat želi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poudariti pomen lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine ter preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju.

Vljudno vabljeni na kmetije in podeželske projekte, kjer lahko okusite pristnost slovenskega podeželja.

Več informacij o letošnjih dnevih odprtih vrat kmetij: