Skoči do osrednje vsebine

Minister Počivalšek na obisku Poletnega tabora inovativnih tehnologij

Minister Zdravko Počivalšek je obiskal udeležence tradicionalnega enotedenskega Poletnega tabora inovativnih tehnologij, v organizaciji ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, in si ogledal delo mladih navdušencev sveta elektrotehnike, ki so se podali na lov za novimi znanji. Da je programiranje računalniških igric, izdelovanje robotskih aplikacij in seznanjanje z delovanjem elektroenergetskega sistema ne le poučno ampak tudi zabavno, dokazuje zasedenost tabora, saj so bila razpisana mesta letos zapolnjena že v nekaj minutah.

Tudi letošnji odziv mladih kaže na to, da se njihovo zanimanje za dejavnost elektrotehnike povečuje. Minister Zdravko Počivalšek si je v družbi prof. dr. Gregorja Dolinarja, dekana Fakultete za elektrotehniko, ogledal več različnih delavnic, ki se jih udeležujejo osnovnošolci od 4. razreda naprej pa vse do 3. letnika srednje šole. Minister se je pogovoril z mentorji in si izmenjal besede tudi z mladimi ustvarjalci.

»Navdušen sem nad mladimi, predanimi raziskovanju in iskanju odgovorov na sodobne potrebe človeštva. Njihova želja po pridobivanju novih znanj in izkušenj v razvoj inovativnih tehnologij, jih postavlja na mesto soustvarjalcev slovenskega tehnološkega preboja. To je moč, ki jo potrebujemo! Čestitke mentorjem in udeležencem tabora inovativnih tehnologij na Fakulteta za elektrotehniko«, je povedal minister Zdravko Počivalšek.

Minister je mentorjem in udeležencem tabora čestital za dobro delo in jih spodbudil, da nadaljujejo z raziskovanjem in iskanjem sodobnih in tehnološko naprednih rešitev, ki bodo v korist naši družbi.

Iskalnik