Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je v Salzburgu udeležila podelitve avstrijske državne nagrade za evropsko književnost Dragu Jančarju

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je v spremstvu vodje kabineta dr. Brede Mulec danes, 3. avgusta, na Mozartovi univerzi v Salzburgu udeležila podelitve avstrijske državne nagrade za evropsko književnost Dragu Jančarju. Dozdajšnji nagrajenci te prestižne avstrijske nagrade so bili tudi poznejši dobitnik Nobelove nagrade za literaturo Patrick Modiano (2012), Mircea Cartarescu (2015), Karl Ove Knausgard (2017), Zadie Smith (2018) in nazadnje Michel Houllebecq.

Ugledno avstrijsko nagrado za celoten knjižni opus je Dragu Jančarju podelil avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen, slovesnosti se je udeležil tudi deželni glavar dežele Salzburg dr. Wilfried Haslauer.

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je v popoldanskih urah obiskala tudi salzburški Muzej moderne umetnosti ter DomQuartier, zvečer pa se je udeležila sprejema, ki ga je v čast Dragu Jančarju priredila avstrijska ministrica za kulturo mag. Andrea Mayer.

Lavreatu iskreno čestitamo!