Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Aleš Mihelič na delovnem obisku v Občini Kamnik

Državni sekretar Aleš Mihelič se je v družbi vodstva Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo na delovnem sestanku z županom Občine Kamnik Matejem Slaparjem seznanil s stanjem infrastrukture ter investicijskimi načrti občine. Sestanku je sledil ogled gradbenih del na državni cesti v naselju Stahovica.

"Dobro razvita prometna infrastruktura je temelj razvoja vsake države. Vesel sem, da gradbena dela v naselju Stahovica, ki zajemajo ureditev državne ceste, semaforiziranega križišča, pločnikov, kanalizacije, vodovoda in cestne razsvetljave, potekajo v skladu s časovnico in da bodo še letos končana. S to investicijo bomo omogočili občankam in občanom kvalitetnejše življenje. Vožnja bo za vse udeležence v prometu bolj varna, prav tako bo bolj varno za pešce, ki veljajo za najranljivejšo skupino v prometu«, je ob robu sestanka dejal državni sekretar Aleš Mihelič. Vrednost del, ki so se začela 13. julija znaša 345.151,13 evrov, od tega je Ministrstvo za infrastrukturo prispevalo 155.581,36 evrov, preostanek pa občina Kamnik.

Državni sekretar je ob tem tudi poudaril, da bomo na Ministrstvu za infrastrukturo v kratkem pristopili k modernizaciji in nadgradnji železniške postaje Kamnik. "Z ukrepi izboljšanja železniške infrastrukture bomo izboljšali uporabniško izkušnjo v železniškem potniškem prometu ter zmanjšali zastoje na cestah", je še dejal državni sekretar Aleš Mihelič.