Skoči do osrednje vsebine

Minister Zdravko Počivalšek na obisku nove proizvodne enote podjetja TPV Automotive

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek si je v družbi ministra za okolje in prostor mag. Andreja Vizjaka ogledal poslopje nove proizvodne enote, ki jo v Brežicah gradi družba TPV Automotive. Naložba, vredna 49 milijonov evrov, bo okrepila konkurenčnost družbe TPV tako na domačem kot tudi mednarodnem trgu.

Obisk podjetja TPV

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in novomeško podjetje TPV Automotive sta podpisala pogodbo, s katero bo ministrstvo s 6,5 milijona evri podprlo omenjeno investicijo, namenjeno izgradnji proizvodnih zmogljivosti za velikoserijsko proizvodnjo strukturnih sklopov podvozja in karoserijo s funkcijo podpore in zaščite električnega pogona za vgradnjo vozila višjega cenovnega razreda. Naložba se nanaša na izgradnjo novih zmogljivosti na območju industrijsko poslovne cone Brezina v Brežicah in na širitev zmogljivosti v obstoječi TPV poslovni enoti Brežice v Šentlenartu, vse v občini Brežice.

Minister Zdravko Počivalšek je na ogledu poslopja nove proizvodne enote povedal, da za oblikovanje uspešnega gospodarskega okolja veliko pomeni vsaka nova gospodarska pobuda in naložba. Posebej to velja za čas, ko so razmere v globalnem gospodarskem okolju zaradi posledic koronavirusa vse prej kot optimalne. »Naprej bomo lahko šli le z okrepitvijo investicij v propulzivne panoge in z razvojem novih tehnologij. Predvsem pa z zavedanjem, da je sodelovanje edino dolgoročno jamstvo za naš razvoj in socialno varnost«, je še dodal.

Minister je izpostavil tudi pomembnost odpiranja novih delovnih mest, za kar si moramo prizadevati vsi, država, gospodarstveniki in lokalno okolje. Zato je izrazil veliko zadovoljstvo nad dejstvom, da bo celotna naložba, vredna 49 milijonov evrov, ustvarila tudi 50 novih delovnih mest, od tega 20 visokokvaliciranih. To pomeni kar 50 razlogov več, da ostanejo Brežice zaposlitveno zanimiv kraj za mlade, izobražene in dela voljne ljudi.