Skoči do osrednje vsebine

Podpisana pogodba med Ministrstvom za javno upravo in podjetjem RSTeam za prilagoditev mobilne aplikacije za varovanje zdravja

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes v prostorih ministrstva podpisal pogodbo s predstavnikom podjetja RSTeam Primožem Cigojem, za prilagoditev mobilne aplikacije za varovanje zdravja za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na t. i. nemški aplikaciji Corona-Warn-App.

podpisnika sedita za mizo in podpisujeta pogodbo

Podpis pogodbe: minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor podjetja RSTeam Primož Cigoj | Avtor Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Ministrstvo za javno upravo je 12. julija 2020 objavilo poziv za oddajo ponudbe po evidenčnem postopku javnega naročanja za prilagoditev mobilne aplikacije za varovanje zdravja za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na t. i. nemški aplikaciji Corona-Warn-App, ter razvoj grafičnega vmesnika za povezavo na zaledni sistem covid-19 opozorilnega sistema.

Do roka, do 15. julija 2020 do 12. ure, se je na poziv odzvalo šest ponudnikov, od katerih dve ponudbi nista izpolnjevali razpisanega pogoja glede ponudbene vrednosti (cene), štiri prejete ponudbe pa so ta pogoj izpolnjevale.

Strokovna skupina ministrstva za javno upravo je preučila omenjene štiri ponudbe, čemur je danes sledil podpis pogodbe z najcenejšim ponudnikom, to je podjetje RSTeam, ki je oddalo ponudbo v višini 4.026 evrov (cena že vključuje DDV).

Rok za izvedbo prilagoditve aplikacije je 1. avgust 2020, drugi odstavek 25. člena pogodbe pa določa tudi, da morebitni aneksi k pogodbi ne bodo v nobenem primeru pomenili dodatne finančne obveznosti za naročnika.

Podjetje RSTeam deluje od leta 2004 in je v tem času sodelovalo z majhnimi in velikimi podjetji po celem svetu. Ponujajo razvoj mobilnih aplikacij v programskem jeziku Swift in Objective-C za vse Apple platforme, Kotlin in Java programski jezik za izdelavo aplikacij za Android pametne telefone ter spletni razvoj »frontend« in »backend« razvijalskih storitev. Njihov zadnji projekt so denimo: Poslovni imenik, Dil.si (spletna platforma za iskanje, deljenje in ocenjevanje najboljših ponudb spletnega ter lokalnega nakupovanja v Sloveniji), Etrel (Platforma s polnilnicami za električna vozila), Notranjska (Turistična destinacija Notranjske), mCOBISS (Spletni bibliografski sistemi in storitve), Nepremičnine (nepremičninski oglasi in obveščanje) in mnogi drugi.

Direktor podjetja Primož Cigoj, ki je sicer tudi raziskovalec na Inštitutu Jožef Štefan, je že letos januarja razvil spletno aplikacijo CoronaLive za spremljanje statistik epidemije, ki se je hitro uveljavila kot eden najbolj zanesljivih in zaupanja vrednih virov podatkov ne le v Sloveniji, temveč tudi v svetovnem merilu. CoronaLive obiskovalcu med drugim ponuja tudi zbirni vpogled v izredno pomembno kategorijo informacij, ki jih ne najdemo povsod: število opravljenih testov na koronavirus v vsaki državi.

Pogodbo objavljamo v celoti.