Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra Hojsa s francosko veleposlanico Ferrari

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes, 15. julija 2020, v prostorih ministrstva sprejel francosko veleposlanico v Sloveniji Florence Ferrari.

Minister je gostji najprej čestital ob včerajšnjem državnem prazniku, nato pa sta se dotaknila trenutnih aktivnosti obeh držav za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom s poudarkom na pravilih za prehajanje mej. Glede na epidemiološko situacijo je Francija trenutno uvrščena na zeleni seznam, zato za francoske državljane omejitev za prehajanje slovenske meje ni. Ob tem je veleposlanica izrazila zadovoljstvo in upanje, da bi tako ostalo tudi v prihodnje. Slovenija sicer redno spremlja epidemiološko situacijo po državah in jih ustrezno razvršča na sezname, je dodal minister.

Sogovornika sta se dotaknila tudi razmer na področju nezakonitih migracij v Sloveniji, ki so v zadnjih tednih ponovno v porastu. Minister je veleposlanici povedal, da bo treba zaradi naraščajočega trenda nezakonitih migracij ponovno razmisliti o aktivaciji 37.a člena Zakona o obrambi. Minister je veleposlanici predstavil tudi slovenske prioritete za predsedovanje Svetu EU v drugi polovici prihodnjega leta. Za Slovenijo vajeti Sveta EU prevzema Francija, zato sta sogovornika menila, da je treba nadaljevati z dobrim sodelovanjem med državama na področju notranjih zadev.

Minister Aleš Hojs s francosko veleposlanico Florence Ferrari pred zastavami.

Minister Aleš Hojs s francosko veleposlanico Florence Ferrari

1 / 2