Skoči do osrednje vsebine

Znani so rezultati izbora občin za pridobitev bona v okviru pobude WiFi4EU

Evropska komisija je objavila rezultate četrtega, in s tem zadnjega javnega razpisa v okviru pobude WiFi4EU. Za pridobitev bona v vrednosti 15.000 evrov za vzpostavitev brezžične Wi-Fi povezave na javnih mestih je uspešno kandidiralo še 15 slovenskih občin. Skupno je bone pridobilo 170 slovenskih občin.

Evropska komisija je na svojih spletnih straneh objavila rezultate četrtega javnega razpisa v okviru WiFi4EU pobude in seznam občin (po državah), ki so uspešno kandidirale za pridobitev bona za vzpostavitev brezžične Wi-Fi povezave na javnih mestih.

Na četrtem javnem razpisu, ki je potekal med 3. in 4. junijem 2020, je uspešno kandidiralo 947 občin iz držav EU, ki bodo pridobile bon v vrednosti 15.000 evrov za vzpostavitev brezžičnega Wi-Fi omrežja na javnih mestih. Iz Slovenije je za pridobitev bona v četrtem razpisu uspešno kandidiralo še 15 občin.

Skupno je bilo tako na vseh štirih javnih razpisih v okviru pobude WiFi4EU iz Slovenije uspešnih 170 občin, kar predstavlja več kot 80 % vseh slovenskih občin. S tem Slovenija sodi v krog najuspešnejših držav, ki jim je uspelo pridobiti bon za vzpostavitev brezžičnega Wi-Fi omrežja na javnih mestih.