Skoči do osrednje vsebine

Telefonski pogovor ministra dr. Logarja s francoskim zunanjim ministrom Le Drianom

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in francoski minister za Evropo in zunanje zadeve Jean-Yves Le Drian sta se v današnjem telefonskem pogovoru dogovorila za okrepitev političnega dialoga v vidu zaporednega predsedovanja Slovenije in Francije Svetu EU.
telefonski pogovor

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in francoski minister za Evropo in zunanje zadeve Jean-Yves Le Drian | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Minister dr. Logar je ministru Le Drianu izrazil čestitke ob njegovem ponovnem imenovanju na funkcijo in poudaril interes Vlade RS za poglobitev strateških slovensko-francoskih odnosov.

Ministra sta se zavzela za okrepitev političnega dialoga, ki je v luči bližajočega se zaporednega  predsedovanja Slovenije in Francije Svetu EU v drugi polovici leta 2021 oz. prvi polovici leta 2022 še toliko bolj pomemben.

Izmenjala sta informacije o spopadanju z zdravstveno krizo v obeh državah in pri tem  pozornost namenila sledilni aplikaciji StopCovid, ki je v Franciji v uporabi od začetka junija. Slovenija je zainteresirana za izkušnje drugih držav, zlasti evropskih partneric, ki tovrstne aplikacije v podporo spopadanju s pandemijo že uporabljajo.

Ministra sta se dotaknila tudi drugih zunanjepolitičnih tem, zlasti razmer na Zahodnem Balkanu.

Ob koncu pogovora je minister dr. Logar ministru Le Drianu izrazil čestitke ob bližajočem se francoskem nacionalnem prazniku.