Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Aleš Mihelič na delovnem obisku v Občini Sodražica

Državni sekretar Aleš Mihelič je bil na delovnem obisku v Občini Sodražica, kjer je z županom mag. Blažem Milavcem podpisal sporazum o sofinanciranju ureditve ceste v območju naselja Žimarice.

Ocenjena vrednost projekta je 3.573.061,75 evrov, od tega bo Ministrstvo za infrastrukturo prispevalo 3.046.247,13 evrov, preostanek pa Občina Sodražica.

Državni sekretar je ob podpisu sporazuma izrazil zadovoljstvo, da se bo predvidoma že prihodnje leto začelo z urejanjem voziščne konstrukcije, odvodnjavanja, komunalne infrastrukture, cestne razsvetljave in hodnikov za pešce. »V Sloveniji potrebujemo skladen regionalni razvoj in enakomeren razvoj vseh krajev po državi. Urejena primarna infrastruktura pomeni več varnosti na naših cestah, večjo pretočnost prometa in nenazadnje boljšo kakovost življenja«, je dejal državni sekretar Aleš Mihelič

»Ureditev ceste Bloška Polica – Sodražica bo velika in pomembna pridobitev za celotno ribniško-kočevsko območje, saj bomo s tem bistveno izboljšalo prometno povezavo do Primorske«, je še dejal državni sekretar Mihelič.