Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec na delovnem obisku v Občini Slovenska Bistrica in Mestni občini Maribor

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v družbi vodstva Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo na delovnem obisku v Občini Slovenska Bistrica in Mestni občini Maribor, kjer se je seznanil z aktualnimi projekti na področju cestne, železniške in letališke infrastrukture

Minister Vrtovec je po srečanju z županom Slovenske Bistrice dr. Ivanom Žagarjem poudaril pomembnost čimprejšnjega začetka gradnje zahodne obvoznice. "Želim si, da bi z deli lahko začeli v jesenskih mesecih, ko bi lahko pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje", je dejal minister. Z županom dr. Žagarjem sta spregovorila tudi o modernizaciji vozlišča in železniške postaje Pragersko. "Gre za zelo pomemben projekt ne samo za Občino Slovenska Bistrica, temveč za celotno Slovenijo. Zaradi dolgotrajnega pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja se gradnja še ni začela, kljub temu da je izvajalec že izbran, prav tako so pridobljena evropska sredstva v višini 40 milijonov evrov. Ne smemo si privoščiti, da bi zaradi dolgotrajnih postopkov ogrozili evropska sredstva", je bil jasen minister Vrtovec.

Minister za infrastrukturo se je sestal tudi z županom Mestne občine Maribor Sašem Arsenovičem, s katerim je spregovoril o številnih infrastrukturnih projektih, med drugim tudi o možnih rešitvah za mariborsko letališče. "Mariborsko letališče ima velik potencial tudi kot okolju prijazen multimodalen logistični center. V prihodnosti moramo bolje izkoristili dobro strateško lego letališča. Gre za izjemno priložnost za slovensko gospodarstvo", je še dejal minister Jernej Vrtovec.