Skoči do osrednje vsebine

Udeležba državnega sekretarja Kajzerja na Ministrski konferenci o digitalnem odzivu na covid-19

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Tone Kajzer je danes sodeloval na konferenci o digitalnem odzivu na Covid-19, na kateri je bila tudi s podporo Slovenije lansirana globalna deklaracija "Close the Digital Divides: the Digital Response to Covid-19". V imenu Slovenije je poudaril pomen digitalne transformacije, povezljivosti in e-veščin v boju proti posledicam pandemije ter pri izgradnji bolj odporne, trajnostne in vključujoče družbe.

Slovenski odziv na pandemijo je bil uspešen tudi zaradi razvite digitalne infrastrukture na področjih e-uprave in e-zdravja ter digitalne podpore gospodarstvu. Digitalizacija bo tudi ena od prioritet slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Pomembno vlogo pri družbenem okrevanju ima tudi umetna inteligenca. Slovenija podpira vrhunsko, etično in transparentno uporabo umetne inteligence in gosti Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO.

Konferenca, na kateri je sodelovalo več kot 60 držav, je prispevala k razpravi o uporabi digitalnih rešitev v boju proti Covid-19 ter pospešitvi digitalne družbene transformacije v smeri uresničevanja ciljev Agende 2030 za trajnostni razvoj.