Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Pivec na obisku Centra biotehnike in turizma Grm

Na povabilo Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto se je včeraj ministrica dr. Aleksandra Pivec skupaj z državnima sekretarjema dr. Jožetom Podgorškom ter Damijanom Stanonikom mudila v centru v Novem mestu. Vodstvo centra je ministrici in državnima sekretarjema predstavilo aktivnosti na šoli ter načrte za prihodnost.
Dve osebi stojita pred vhodom v stavbo - Center Grm v Novem mestu

Ministrica dr. Pivec na obisku Centra Grm v Novem mestu

V pogovorih so se dotaknili osnutka Zakona o šolskih posestvih, ki je trenutno v medresorskem usklajevanju.

Nadalje je beseda tekla o stanju izgradnje prostorov za praktični pouk, ki so v lanskem letu zgoreli v požaru. Zgorel je obrat za predelavo sadja, laboratorij in druga oprema, za katero je novomeška kmetijska šola v zadnjem obdobju namenila približno pol milijona evrov.

Vodstvo centra je ministrico dr. Pivec seznanilo tudi s stanjem glede šolske infrastrukture na tej, pa tudi na drugih kmetijskih šolah, ki je po njihovem mnenju v primerjavi z drugimi modernimi srednjimi šolami neprimerljiva in ne predstavlja spodbude za vpis v kmetijske programe. V povezavi s tem je bil v pogovoru izpostavljen tudi slab vpis v kmetijske programe. Zato je vodstvo šole ministrici predlagalo, da je potrebno nujno sprejeti ukrepe za izboljšanje pozitivnega vzdušja in perspektive poklica kmeta, kar bo omogočalo tudi pozitivno spodbudo staršem in bodočim mladim kmetom.