Skoči do osrednje vsebine

Minister Koritnik ob obisku občine Hrastnik: "Zasavje dobiva z usmeritvijo v turizem in storitveno industrijo nek nov značaj."

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik nadaljuje z rednimi obiski slovenskih občin in upravnih enot. Danes se je ustavil v občini Hrastnik, kjer se je najprej sestal z županom Markom Funklom ter načelnico tamkajšnje upravne enote Darjo Klenovšek. Nato pa je nagovoril zbrane na otvoritvi prenovljenih prostorov Turistično – informacijskega centra Hrastnik ter si ogledal novo turistično pot, ki nosi ime Pot SREČNO.

prerez traku

1 / 5
prerez traku | Avtor MJU

Minister je v uvodu otvoritvenega nagovora izrazil zadovoljstvo, da lahko veselje zaradi dveh pomembnih pridobitev za turizem v občini Hrastnik in Zasavju nasploh deli z občankami in občani. »Moram povedati, da se pozitivnih novic iz tega dela Slovenije veselim dvakrat: prvič zato, ker predstavljajo razvojno priložnost in drugič zato, ker me z Zasavjem povezuje pomembna čustvena vez, to je reka Sava. Doma sem iz Litije, pomemben del mojega čustvenega spomina na domači kraj pa je ujet v podobe naše reke.«

Odprtje prenovljenih prostorov hrastniškega turistično-informacijskega centra je po besedah ministra Koritnika vlaganje v turistično infrastrukturo in turistične produkte edini način za srednje in dolgoročno rast panoge, ki je za našo državo posebnega pomena. Ob tem je zbranim zaželel, bi podoba Zasavja v mentaliteti slovenstva pomenila več od smoga in dimnikov, saj smo tem krajem s tem storili veliko krivico in dodal, da Zasavje z usmeritvijo v turizem in storitveno industrijo dobiva nov značaj.

Ob koncu se je zahvalil občankam in občanom ter županu Funklu z ekipo za naporno, a uspešno opravljeno delo v času epidemije.

Iskalnik