Skoči do osrednje vsebine

Minister z župani o romski problematiki

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes sprejel župane treh občin: dr. Vladimirja Prebiliča (Občina Kočevje), Gregorja Macedonija (Občina Novo mesto) in Andreja Kavška (Občina Črnomelj).

Župani so predstavili romsko problematiko v svojih občinah in povedali, s kakšnimi težavami se dnevno srečuje lokalno prebivalstvo. Ob tem so predlagali tudi nekaj sistemskih rešitev, ki bi na dolgi rok pomagale k boljši ureditvi romske problematike v jugovzhodni Sloveniji, te pa se ne nanašajo samo na delo policije, temveč tudi na kaznovalno politiko, izplačevanje socialnih transferjev, šolanje otrok ...

Minister se je strinjal, da je bilo do sedaj veliko povedanega o tem, malo pa storjenega. Zato se je vlada odločila, da bo ustanovila medresorsko delovno skupino, ki jo bo vodil državni sekretar v Ministrstvu za notranje zadeve dr. Anton Olaj. Vanjo bosta poleg predstavnikov vseh resornih ministrstev vključena tudi dva župana iz najbolj prizadetih občin. Predlog je, da sta to župana Novega mesta in Kočevja.

Župani so pozdravili ta vladni pristop in izrazili upanje, da se bo končno tudi dejansko začelo reševati težave in bodo skupaj prišli do pozitivnih rezultatov.

Sestankujejo: minister in župani občin Črnomelj, Novo mesto in Kočevje

Sestankujejo: minister in župani občin Črnomelj, Novo mesto in Kočevje

1 / 2