Skoči do osrednje vsebine

Minister Počivalšek odprl novo turistično pridobitev Obsotelja in Kozjanskega

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes odprl težko pričakovane nove namestitvene enote na gradu Podsreda. Udobne sobe in apartmaji s skupno 16 ležišči so dobrodošla dopolnitev ponudbe gradu, ki po dolgoletni in zahtevni prenovi postaja vse bolj prepoznaven ponudnik kulturnih, turističnih in izobraževalnih dogodkov v tem delu Slovenije.

Grad, ki je spomenik lokalnega pomena in je v lasti Občine Kozje, leži na območju Kozjanskega parka, ki je upravljavec gradu. Ker je grad predvsem v preteklih letih beležil porast obiskovalcev, je Občina Kozje, z namenom povečanja števila domačih in tujih gostov, predvsem tistih, ki jih zanimajo kulturna dediščina, ohranjena narava, mir in sprostitev, ob koncu leta 2019 pristopila k ureditvi prenočitvenih kapacitet v spodnjem gospodarskem poslopju gradu Podsreda.

Minister je pohvalil prizadevanja upravljalce tega kulturno-zgodovinskega spomenika in jih pozval k še bolj odločnemu povezovanju z ostalimi turističnimi ponudniki v sicer zelo prepoznavni destinaciji slovenskega turizma.

Vizija slovenskega turizma je usmerjena v oblikovanje trajnostnih, avtentičnih in inovativnih zgodb kot temelja 5-zvezdičnih doživetij. S tem pa se zgodba, kot jo pišejo na gradu Podsreda, povsem sklada.

»Da boste dosegli vaše strateške cilje, pa je potrebno predvsem usklajeno delovanje vseh turističnih akterjev v destinaciji in medsebojno dopolnjevanje,« je poudaril minister in ob tem izpostavil nedavno strokovno potrditev utemeljenega dela upravljalca gradu.

»Da delate dobro, dokazujeta nedavni nagradi Jakob 2020 ter naziv »ambasador inovativnosti v turizmu«, ki ju je mednarodna komisija dodelila gradovom Posavja, katerega del je tudi grad Podsreda.

Ureditev sob in apartmajev v gradu Podsreda je stala dobrih 210.000 tisoč evrov, naložbo pa je v celoti financirala občina Kozje.