Skoči do osrednje vsebine

Minister Počivalšek odprl novo turistično pridobitev Obsotelja in Kozjanskega

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes odprl težko pričakovane nove namestitvene enote na gradu Podsreda. Udobne sobe in apartmaji s skupno 16 ležišči so dobrodošla dopolnitev ponudbe gradu, ki po dolgoletni in zahtevni prenovi postaja vse bolj prepoznaven ponudnik kulturnih, turističnih in izobraževalnih dogodkov v tem delu Slovenije.

Grad, ki je spomenik lokalnega pomena in je v lasti Občine Kozje, leži na območju Kozjanskega parka, ki je upravljavec gradu. Ker je grad predvsem v preteklih letih beležil porast obiskovalcev, je Občina Kozje, z namenom povečanja števila domačih in tujih gostov, predvsem tistih, ki jih zanimajo kulturna dediščina, ohranjena narava, mir in sprostitev, ob koncu leta 2019 pristopila k ureditvi prenočitvenih kapacitet v spodnjem gospodarskem poslopju gradu Podsreda.

Minister je pohvalil prizadevanja upravljalce tega kulturno-zgodovinskega spomenika in jih pozval k še bolj odločnemu povezovanju z ostalimi turističnimi ponudniki v sicer zelo prepoznavni destinaciji slovenskega turizma.

Vizija slovenskega turizma je usmerjena v oblikovanje trajnostnih, avtentičnih in inovativnih zgodb kot temelja 5-zvezdičnih doživetij. S tem pa se zgodba, kot jo pišejo na gradu Podsreda, povsem sklada.

»Da boste dosegli vaše strateške cilje, pa je potrebno predvsem usklajeno delovanje vseh turističnih akterjev v destinaciji in medsebojno dopolnjevanje,« je poudaril minister in ob tem izpostavil nedavno strokovno potrditev utemeljenega dela upravljalca gradu.

»Da delate dobro, dokazujeta nedavni nagradi Jakob 2020 ter naziv »ambasador inovativnosti v turizmu«, ki ju je mednarodna komisija dodelila gradovom Posavja, katerega del je tudi grad Podsreda.

Ureditev sob in apartmajev v gradu Podsreda je stala dobrih 210.000 tisoč evrov, naložbo pa je v celoti financirala občina Kozje.