Skoči do osrednje vsebine

Srečanje zunanjega ministra dr. Logarja s predstavniki slovenske manjšine iz Avstrije

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je pred današnjim srečanjem zunanjih ministrov Avstrije, Madžarske, Slovenije, Slovaške in Češke na Dunaju srečal tudi s predstavniki slovenske narodne skupnosti v Avstriji.

Gre za prvo srečanje ministra dr. Logarja s predstavniki slovenske manjšine v Avstriji, ki je bilo namenjeno pripravam na obisk avstrijskega zunanjega ministra Alexandra Schallenberga 22. junija v Ljubljani.

Pogovor je potekal o aktualnih vprašanjih, povezanih z njihovim življenjem v sosednji državi.

Republika Avstija še vedno ni izpolnila vseh obvez do slovenske manjšine, ki izhajajo iz ADP. Minister dr. Logar je izrazil pričakovanje, da bo avstrijska stran priznala vse pravice slovenski narodni skupnosti v Avstriji. Zavzel se je tudi za nadaljnjo dosledno uveljavljanje 7. člena avstrijske državne pogodbe (ADP) ter da bi Slovenija in Avstrija še naprej razvijali dobrososedske odnose, ki so "res dobri".

Minister dr. Logar je pozval vodstva manjšinskih organizacij k enotnosti. Ob tem je izrazil pričakovanje, da bodo avstrijska vlada in lokalne oblasti še naprej namenjale posebno pozornost slovenski manjšini.