Skoči do osrednje vsebine

Delovni obisk v.d. direktorice Urada za mladino Dolores Kores v Mariboru

V.d. direktorice Urada za mladino mag. Dolores Kores se je 12. junija 2020 na povabilo Mestne občine Maribor (MOM) in MKC Maribor udeležila sestanka z vodjo Urada za kulturo in mladino na MOM ter nato še srečanja s predstavniki mladinskih organizacij v Mariboru.

Na MOM je vodja urada Daniel Sajko uvodoma predstavil delo urada, konkretno za področje mladine, in seznanil v.d. direktorico z nekaterimi konkretnimi projekti in izzivi, s katerimi se v Mariboru srečujejo na področju razvoja mladinskih politik in mladinskega sektorja. Vodja urada je v.d. direktorico seznanil tudi z razpisi MOM za mladinske organizacije in s prizadevanji za izpeljavo kariernega sejma v danih okoliščinah. Sogovornika sta se dotaknila tudi področja izvajanja beleženja Logbook, nastalih težav v mladinskih prenočiščih zaradi covid-19 ter financiranja mestnih mladinskih svetov.


Mag. Dolores Kores se je nato udeležila še srečanja s predstavniki mladinskih organizacij v prostorih MKC Maribor. Gostiteljica in direktorica MKC Marja Guček je po pozdravnem nagovoru dala besedo prisotnim predstavnicam/-kom, ki so predstavili svoje delo in izzive za prihodnje. V.d. direktorica je v pogovoru z njimi izkazala veliko mero zanimanja za njihova področja delovanja ter poudarila, da je zelo vesela povabila, saj se na tak način najlažje seznani z vsebinami mladinskih politik in mladinskega sektorja na lokalni ravni. »Redni stik z mladinskim sektorjem je moja vizija, saj bomo le na tak način lahko skupaj reševali vse izzive, ki so pred nami, teh pa ni malo,« je ob zaključku srečanja še dejala mag. Dolores Kores.

Več info na www.mlad.si.