Skoči do osrednje vsebine

Poročanje premoženjskega stanja le še na eUpravi

Od 1. junija 2020 je poročanje premoženjskega stanja zavezancev mogoče le še na portalu eUprava. Komisija za preprečevanje korupcije je 1. januarja 2020 prešla na nov način poročanja premoženjskega stanja zavezancev, in sicer je o premoženjskem stanju mogoče poročati na portalu eUprava. Z majem pa se je izteklo tudi prehodno obdobje, v katerem je bilo še vedno mogoče poročati tudi na obrazcih, dostopnih na spletni strani komisije, ki so jih zavezanci komisiji pošiljali po pošti.
ekran z odprto spletno stranjo na eUpravi

Portal eUprava | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

S 1. junijem 2020 komisija to možnost ukinja, tako da morajo zavezanci o premoženjskem stanju poročati na portalu eUprava, kjer izpolnijo obrazec, ga z digitalnim potrdilom ali z mobilno identiteto smsPASS podpišejo, ta pa je nato avtomatično posredovan komisiji.

Gre za pomembno modernizacijo sistema poročanja, ki odpravlja pomanjkljivosti in slabosti starega načina poročanja, hkrati pa sistem zmanjšuje tudi možnost nenamernega napačnega poročanja.

Za vse informacije se lahko zavezanci obrnejo na Komisijo za preprečevanje korupcije in pišejo na elektronski naslov anti.korupcija@kpk-rs.si ali v času uradnih ur pokličejo na telefonsko številko 01/400-5704 za področje premoženjskega stanja (v torek in četrtek med 9. in 12. uro).