Skoči do osrednje vsebine

Minister Jernej Vrtovec na delovnem obisku v občinah Brezovica in Ig

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta bila na delovnem obisku v občinah Brezovica in Ig, kjer sta se seznanila z aktualnimi projekti na področju cestne infrastrukture.
Minister Jernej Vrtovec s skupino ljudi ob cesti

Minister Vrtovec na obisku v Brezovici in na Igu | Avtor: MZI

Minister Vrtovec je z županom občine Brezovica Metodom Ropretom med drugim spregovoril tudi o projektu gradnje priključka Dragomer. »Izgradnja priključka Dragomer in zahodne obvoznice Brezovica spada med strateške investicije, saj bo pomembno vplivala na izboljšanje prometnih razmer v občini in boljšo pretočnost prometa. Nedopustno je, da se gradnja zaradi dolgotrajnega pridobivanja okoljevarstvenega soglasja še ni začela,« je bil jasen minister. Minister je ob tem spomnil tudi na dopis Družbi za razvoj infrastrukture, s katerim ji je naročil pričetek umeščanja nadgradnje železniških povezav Grosuplja, Vrhnike in Kamnika z Ljubljano.

Minister za infrastrukturo se je sestal tudi z županom občine Ig Janezom Cimpermanom ter si ogledal gradbišče rekonstrukcije križišča pri Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig.