Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Vasko Simoniti z britansko veleposlanico Sophie Honey tudi o medijski krajini

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je danes sprejel britansko veleposlanico v Sloveniji Sophie Honey. Obe državi na področju znanosti in kulture povezuje veliko skupnih vezi, v pogovoru sta se sogovornika dotaknila tudi sodelovanja v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Minister dr. Vasko Simoniti in britanska veleposlanica Sophie Honey

Sogovornika sta nanizala kar nekaj možnosti in priložnosti za prihodnje sodelovanje tudi v spremenjenih okoliščinah, ki jih prinaša Brexit. Strinjala sta se, da v kolikor umetniki v obeh državah vidijo priložnosti za sodelovanje, jih Brexit pri tem ne bi smel ovirati.

V pogovoru sta se spraševala tudi, kako bo z izmenjavami študentov in pedagoškega osebja v prihodnje. Veleposlanica je podčrtala, da si bo Oxford še naprej prizadeval pritegniti najboljše talente z vsega sveta.

Veleposlanico je zanimal tudi pogled ministra na medijsko krajino v Sloveniji. Minister Vasko Simoniti je ob tem izrazil prepričanje o prevladujoči neuravnoteženosti medijske krajine v Sloveniji.

Na koncu sestanka sta spregovorila o novi situaciji, ki jo je povzročila epidemija covid-19. Soglašala sta, da se bomo vsi morali naučiti živeti v novih razmerah. Ugotovila sta, da se domala po vsem svetu soočajo s podobnimi izzivi tudi na področju kulturnega sektorja in da države sprejemajo podobne ukrepe za ublažitev posledic epidemije. Kot je povedala veleposlanica, so podobno kot v Sloveniji tudi v Združenem kraljestvu sprejeli ukrepa čakanja na delo in temeljnega univerzalnega dohodka za samozaposlene. In pri tem dodala, da si tudi pri njih prizadevajo oživiti kulturni sektor s postopnim odpiranjem kulturnih ustanov.

Iskalnik