Skoči do osrednje vsebine

Darko Hribar je prejel posebno priznanje

Sodelavec Inšpektorata za infrastrukturo Darko Hribar je prejel posebno priznanje za spodbujanje solidarnosti in promocijo prostovoljstva med mladimi.

Darko Hribar je zaposlen na Inšpektoratu RS za infrastrukturo kot energetski inšpektor za elektro področje. Svoje delo opravlja vestno in samostojno. V prostem času se kot prostovoljec angažira na več področjih. 

V okviru Rdečega križa Ljubljana izvaja predstavitve temeljnih postopkov oživljanja, treninge in vodenje ekip prve pomoči, delavnice prve pomoči in promocijo krvodajalstva za osnovnošolce, dijake in študente, kot bolničar opravlja dežurstva na javnih dogodkih, je pa tudi zvest krvodajalec. 

V Zavodu Sopotniki je Darko izvajal brezplačne prevoze za starejše občane, v okviru programov Slovenske filantropije otrokom iz socialno šibkih družin nudil učno pomoč iz matematike in fizike. V letošnjem letu, v času pandemije COVID-19, je kot prostovoljec izvajal meritve temperature na mejnem prehodu z Italijo in dostavljal nujne življenjske potrebščine ranljivim skupinam. 
Med sodelavci in tudi širše izkoristi vsako priložnost za promocijo prostovoljstva in krvodajalstva.

1 / 4