Skoči do osrednje vsebine

Srečanje notranjega ministra s španskim veleposlanikom v Sloveniji

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes, 19. maja 2020, v prostorih ministrstva sprejel veleposlanika Kraljevine Španije v Sloveniji Juana Aristeguija Labordeja. Srečanje je bilo predvsem spoznavne narave, potem ko je veleposlanik Aristegui Laborde marca letos nastopil mandat v Sloveniji.

Dotaknila sta se tudi aktualnih razmer v povezavi s preprečevanjem širjenja okužb z novim koronavirusom v obeh državah. Minister Hojs je veleposlaniku predstavil zadnje ukrepe in aktivnosti slovenske vlade na tem področju, predvsem pa izpostavil prizadevanja za postopno sproščanje omejitev za neovirano prehajanje državne meje. Sogovornika sta pohvalila dvostransko sodelovanje med državama na področju notranjih zadev, pri tem pa izrazila pripravljenost, da se to lahko v prihodnje še nadgradi.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sprejel veleposlanika Kraljevine Španije v Sloveniji Juana Aristeguija Labordeja, stojita pred zastavami.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sprejel veleposlanika Kraljevine Španije v Sloveniji Juana Aristeguija Labordeja.