Skoči do osrednje vsebine

Pioneers into practice 2020 (Pionirji v prakso 2020)

EIT Climate-KIC program Pioneers into Practice (Pionirji v prakso) je mobilni evropski program strokovnega razvoja za strokovnjake s področij, povezanih s podnebnimi spremembami.

Program združuje strokovnjake iz industrije, podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav kot tudi neprofitnih in javnih organizacij. Je priložnost za mednarodno sodelovanje širom Evrope, izmenjavo strokovnih znanj in dobrih praks, širjenje strokovnih poznanstev in razvijanje novih produktov ter storitev za zmanjševanje podnebnih sprememb.

Sestavljen je iz virtualne uvodne delavnice in zaključne delavnice (v fizični ali virtualni obliki), spletnega učenja, skupinskega projekta ter neobvezne strokovne izmenjave ('placementa') za 4–6 tednov pri gostiteljski organizaciji (na lokaciji ali na daljavo).

Udeleženci bodo prejeli sredstva v višini do 1.500 evrov v primeru prisotnosti na lokaciji v času praktične izmenjave in fizični izvedbi zaključne delavnice; v primeru izvedbe celotnega programa na daljavo prejmejo udeleženci 500 evrov.


Pogoji za prijavo:

  • kot udeleženci se lahko prijavijo diplomanti z univerzitetno diplomo z relevantnih področij v povezavi s podnebnimi spremembami in/ali nizkoogljičnim gospodarstvom ALI diplomanti z drugih področij in najmanj 2 leti delovnih izkušenj (lahko tudi prostovoljskih) na relevantnih področjih
  • kot gostiteljske organizacije se lahko prijavijo organizacije, ki imajo izkušnje/interes za relevantna področja in imajo možnost gostiti enega ali več udeležencev za 4–6 tednov od septembra do sredine novembra. Sodelovanje za gostiteljske organizacije je brezplačno, lahko pa se odločijo tudi za plačljivo prakso. Prijavijo se lahko kandidati iz majhnih, srednjih in velikih podjetij, nevladnih organizacij, univerz, inštitutov, javne uprave.


Če ste pripravljeni razmišljati in delovati izven okvirjev in si želite usvojiti nova znanja in izkušnje ter prispevati k področju zmanjševanja podnebnih sprememb, je to pravi program za vas!