Skoči do osrednje vsebine

V šolah prvi dan z veliko mero odgovornosti, razumevanja in potrpežljivosti

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v ponedeljek, 18. maja, ko se je v vrtce in šole vrnil del otrok, namenila tudi obisku vzgojno-izobraževalnih zavodov po Sloveniji. Obiskala je Šolski center Novo mesto, Gimnazijo Novo mesto, Osnovno šolo Škofljica ter Vrtec Prule.

Srečala se je z vzgojiteljicami, učiteljicami in učitelji, s profesoricami in profesorji, z vodstvi vrtcev in šol, najbolj pa se je razveselila nasmejanih obrazov vseh - najmlajših učencev in maturantov. Ministrica je vsem namenila nekaj spodbudnih besed ob vrnitvi v šolske klopi.

Obisk je ministrica pospremila z besedami "Lahko rečem, da je vrnitev v šole in vrtce danes potekala zelo dobro. Z veliko mero odgovornosti, razumevanja, tudi potrpežljivosti. Zahvaljujem se vsem, ki ste vključeni v ta proces, od staršev, otrok, do seveda vzgojiteljic, vzgojiteljev in učiteljic, učiteljev, profesoric, profesorjev. Ob tem je prisotnih tudi nekoliko čustev - od bojazni do veselja - kar je prav. Dobrodošli nazaj vsi, ki ste se vrnili v šolske klopi. Za tiste, ki še vedno delate od doma pa upam, da je začetek tega tedna prav tako stekel lepo".