Skoči do osrednje vsebine

Objavljen četrti javni razpis v okviru pobude za vzpostavitev brezžičnih Wi-Fi točk na javnih mestih

Evropska Komisija je objavila četrti in s tem zadnji poziv za javni razpis v okviru WiFi4EU pobude za pridobitev bona za vzpostavitev brezžičnih Wi-Fi točk na javnih mestih. Razpis bo objavljen v sredo, 3. junija 2020, ob 13. uri.

Občine, ki so morda do sedaj neuspešno sodelovale na javnem razpisu oziroma občine, ki bi želele sodelovati na javnem razpisu, obveščamo, da je Evropska Komisija objavila četrti poziv v okviru javnega razpisa pobude WiFi4EU.

Možnost za prijavo na javni razpis in s tem pridobitev bona imajo vse občine, ki so se predhodno registrirale (občine, ki še niso registrirane, to opravijo na portalu Evropske komisije WiFi4EU).

Razpis bo objavljen v sredo 3. junija 2020 ob 13. uri (po srednjeevropskem poletnem času). Prijavite se lahko do četrtka, 4. junija 2020 do 17. ure (po srednjeevropskem poletnem času). Pozor! Prijava za pridobitev bona bo tudi tokrat potekala po sistemu kdor prvi pride, prvi melje. 

Pobuda WiFi4EU

Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji.

Pobuda WiFi4EU občinam daje možnost, da zaprosijo za bone v vrednosti 15.000 evrov. Boni se bodo uporabili za namestitev opreme za brezžični internet na javnih mestih v občini, ki še nima brezplačne brezžične dostopne točke.