Skoči do osrednje vsebine

Ob mednarodnem dnevu muzejev je minister obiskal policijski muzej

Ob današnjem mednarodnem dnevu muzejev sta se minister za notranje zadeve Aleš Hojs in v. d. generalnega direktorja policije mag. Anton Travner udeležila srečanja v prostorih Ministrstva za notranje zadeve na Kotnikovi ulici v Ljubljani, kjer bo nekoč domoval tudi Muzej slovenske policije.

Letos praznujemo 100 let muzejske dejavnosti policije, prve zbirke so bile namreč že leta 1920. Policijski muzej ima pomembno vlogo v družbi, saj povezuje policijo kot institucijo in državljane. Z obiskom muzeja namreč posameznik pobližje spozna delo policije, sredstva in opremo ter se poistoveti s poklicem policista. Vizija muzeja pa je, da postane kulturno središče in center za ohranjanje, raziskovanje in predstavljanje slovenske policijske in pravosodne dediščine.

Minister Hojs je ob tej priložnosti dejal, da podpira prizadevanja policijskega muzeja in si želi, da bi v prihodnje muzej dobil novejše, sodobnejše prostore.

Mednarodni muzejski svet je 18. maj izbral kot mednarodni dan muzejev z namenom večje prepoznavnosti in razvoja. Letošnja tema tega dneva je muzeji in enakost.

Minister Hojs in v. d. generalnega direktorja policije Travner na srečanju v policijskem muzeju

Minister Hojs in v. d. generalnega direktorja policije Travner na srečanju v policijskem muzeju

1 / 3